O kai paragaujate šviežiai pagaminto, daugiau nebesinori grįžti prie parduotuvinių variantų.
Pasigaminkite naminį majonezą vištienos ar tuno salotoms, kopūstų garnyrui ar tiesiog naudojimui kaip universaliam pagardui!
Kodėl verta gaminti majonezą namuose?
Parduotuvinis majonezas dažnai gaminamas iš žemos kokybės aliejų, tokių kaip rapsų ar sojų, ir turi įvairių priedų – nuo pridėtinio cukraus iki konservantų ir vadinamųjų „natūralių kvapiųjų medžiagų“.
Naminis majonezas – tai šviežias, švarus ir natūralus pasirinkimas, kurio skonį galite visiškai kontroliuoti patys, rašoma downshiftology.com.

Naminio majonezo ingredientai
Šiam receptui reikės vos 6 paprastų ingredientų. Rekomenduojama naudoti kuo kokybiškesnius produktus, o dar geriau – ekologiškus. Štai ko jums prireiks:
- Avokadų aliejus – neutralus, švelnaus skonio aliejus, idealiai tinkantis majonezui. Galite naudoti ir šviesaus skonio alyvuogių aliejų, bet ne ypač tyro – jis per intensyvus.
- Kiaušinis – naudojamas visas, o ne tik trynys. Tai suteikia lengvesnę konsistenciją.
- Citrinų sultys – šviežiai spaustos citrinos sultys – geriausias pasirinkimas, bet galima naudoti ir sultis iš buteliuko.
- Baltojo vyno actas – galima keisti į obuolių sidro actą ar kitą šviesų actą.
- Garstyčios – subtilus skonis, kuris puikiai dera šiame recepte.
- Druska – pagal skonį.
Kaip pasigaminti majonezą?
Naminio majonezo gamyba gali skambėti kaip sudėtingas procesas, bet iš tikrųjų tai – labai greita ir paprasta procedūra. Svarbiausia – tinkama įranga ir keli esminiai patarimai, padėsiantys pasiekti puikią tekstūrą bei skonį.
Šio recepto sėkmės paslaptis slypi naudojamame inde – jums reikės siauro, aukšto indo, kuris dažniausiai būna komplekte su panardinamuoju (lazdeliniu) maišytuvu. Toks indas leidžia ingredientams tinkamai susijungti ir suformuoti šilkinę emulsiją.
Štai ką turite padaryti:
- Paruoškite ingredientus. Sudėkite visus majonezui reikalingus produktus į maišytuvo indą. Svarbu jų nemaišyti – leiskite jiems natūraliai nusistovėti apie 1–2 minutes. Šis laikas leidžia ingredientams susluoksniuoti: aliejus pakyla į viršų, o kiaušinis ir kiti skysti ingredientai lieka apačioje.
- Tinkamai padėkite maišytuvą. Panardinkite maišytuvą į indą taip, kad jis liestų dugną ir visiškai uždengtų kiaušinio trynį. Tai labai svarbus žingsnis – taip užtikrinama, kad emulsija pradės formuotis nuo apačios.
- Pradėkite plakti. Įjunkite maišytuvą aukščiausiu greičiu, bet jo nejudinkite pirmas 10–15 sekundžių. Šis momentas – esminis. Per šį laiką kiaušinis ir aliejus pradeda jungtis, formuodami kreminę emulsiją.
- Emulsuokite iki vientisos tekstūros. Kai pastebėsite, kad apačioje pradėjo formuotis balta, kreminė masė – tai ženklas, kad prasidėjo emulsija. Tada pradėkite švelniai judinti maišytuvą aukštyn ir žemyn, kad visas aliejus būtų įtrauktas ir susimaišytų su kitais ingredientais.
- Baigiamasis akcentas. Plakite, kol visas aliejus bus susimaišęs, o majonezo konsistencija taps tiršta, vientisa ir švelni.
Ir štai – per mažiau nei minutę jūs turite šviežią, šilkinį naminį majonezą!











































































































































































































































































































